Over Zonnebloem (afdeling Haarlem Schalkwijk)

Bij de Zonnebloem draait het om mensen. Al bijna  75 jaar. We zetten alles op alles om mensen met een lichamelijke beperking(en omdat ouderdom met gebreken komt zijn dat veelal 70-plussers) een onvergetelijke dag te bezorgen. Dit doen we in de wijk, zodat we dicht bij de mensen blijven.
Zo ook in Schalkwijk, al vanaf het ontstaan van de wijk zo’n 55 jaar geleden.

We zijn op zoek naar sociaal bewogen mensen, die regelmatig bij thuiswonende deelnemers langs willen gaan, voor een praatje, kop koffie of thee of een spelletje. Om zo te voorkomen dat ze vereenzamen. Dit kost je globaal een uur in de week.

Verder willen we graag regelneven en-nichten  bij onze vereniging betrekken, omdat er zo veel te organiseren valt. Dat gaat van het koppelen van de juiste bezoek-vrijwilliger voor precies die ene deelnemer tot het plannen en uitvoeren van activiteiten. Dat is de ene keer een bezoek aan het tuincentrum met 4 mensen en een andere keer met een bus vol naar een museum. Hier gaat wel wat meer tijd in zitten, denk aan een dagdeel in de week.

De Zonnebloem is een vrijwilligersorganisatie, we vragen een belangeloze inzet, maar gemaakte kosten worden natuurlijk wel vergoed.

Contactgegevens

Website: www.zonnebloem.nl
Contactpersoon: Donna Meerveld-Buhl
Telefoon: 023 8111114

Contactformulier

Enthousiast geworden over Zonnebloem en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met Zonnebloem (afdeling Haarlem Schalkwijk)

  • Hidden