STG-participatiemarkt-haarlem

Over STG

Iedereen wil het liefst zo lang mogelijk zelfstandig thuis wonen. Soms is dat door een beperking of een chronische ziekte ingewikkeld. De situatie kan voor de persoon zelf of zijn/haar naasten zwaar en eenzaam worden. Wij dragen  graag een steentje bij om dat te voorkomen.

STG richt zich op kinderen en (jong) volwassenen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, chronische ziekte, ADHD of autisme. We ontlasten en ondersteunen ouders en andere mantelzorgers in de zorg voor hun familielid. Dat doen we zoveel mogelijk in collectieve voorzieningen en met de hulp en inzet van vrijwilligers.

In samenwerking met welzijn en andere organisaties proberen we de vrijwillige inzet voor mensen met een beperking dichtbij en in de buurt te introduceren of uit te breiden. Hiermee ontlasten we niet alleen ouders in de zorg maar stimuleren we deelname aan de maatschappij en zelfstandigheid bij degene met de beperking.

STG biedt onder meer groeps- en eventueel maatjes- contacten, organiseert bijeenkomsten voor broers en zusjes van een kind met een beperking, brengt ouders bij elkaar in ondersteuningsgroepen en gaat op zoek naar gastgezinnen.

STG streeft naar een meer zorgzame samenleving waarin mensen elkaar opzoeken en ondersteunen waar nodig.

Contactgegevens

Website: www.stg-vrijwilligershulp.nl
Telefoon: 088-1182985

Contactformulier

Enthousiast geworden over STG en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met STG