handicapnl -participatiemarkt-haarlem-organisatie

Over HandicapNL

In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen met een verstandelijke, fysieke of meervoudige beperking. Zij ervaren veel overeenkomstige problemen. Ze voelen zich eenzaam. Ze zijn afhankelijk van zorginstanties. Raken verstrikt in ingewikkelde regels, en hebben weinig eigen regie. Dat kan én moet beter.

HandicapNL ondersteunt projecten die mensen met een beperking leren om zelf de regie op zich te nemen. Ook steunen we projecten die familie en mantelzorgers ondersteunen en ontlasten. Wij dagen de samenleving uit om open te staan voor mensen met een handicap. Want iedereen verdient een eerlijke kans.

[Buddies] Bijzondere vrienden

Voor veel jongeren is vriendschap niet vanzelfsprekend. Jongeren met een beperking vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. Voor jongeren met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en zich onder andere jongeren te mengen en jongeren met een licht verstandelijke beperking ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting. En dat terwijl vriendschap één van de meest waardevolle dingen in het leven is. Gezellig winkelen, een avondje naar de bioscoop of samen sporten. Veel van deze jongeren met een beperking geeft aan zich eenzaam te voelen. Om eenzaamheid tegen te gaan is [Buddies] in het leven geroepen. [Buddies] streeft naar een wereld waarin iedereen gelijk is, waar niemand wordt buitengesloten en waar het heel normaal is om vrienden te zijn met iemand die net even anders is. We scheppen duurzame, gelijkwaardige vriendschappen tussen jongeren mét en zónder een beperking. Die matchen we zorgvuldig, door goed te kijken naar hun interesses en persoonlijkheden.

Contactgegevens

Website: HandicapNL
Telefoon: 030-2363777

Contactformulier

Enthousiast geworden over HandicapNL en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met HandicapNL