Buddies-logo-participatiemarkt-haarlem

Over Buddies [HandicapNL]

Voor jongeren met een beperking is vriendschap niet vanzelfsprekend. Zij vinden het moeilijk om een sociaal leven op te bouwen. En met een lichamelijke beperking is het logistiek vaak lastig om zelf op pad te gaan en je te mengen onder leeftijdsgenoten. Deze jongeren ervaren vaak pestgedrag, onbegrip en sociale uitsluiting.

Buddies [HandicapNL] zet met het Buddies vriendschapsprogramma in op het sterker maken van jongeren met een beperking om volwaardig mee te kunnen doen in de samenleving. Een nieuwe wereld opent zich in het contact met een leeftijdsgenoot. Die wereld ontdekken door samen gezellig te gaan winkelen, een avondje naar de bioscoop of de natuur in te gaan, zorgt voor plezier en geeft vertrouwen.

Ons 2Fixit programma gaat nog een stapje verder. Onder begeleiding van een coach gaan de vrienden aan de slag om hun eigen maatschappelijke droom te verwezenlijken. Je talenten ontdekken en nieuwe vaardigheden aanleren, staat daarbij centraal.

De kracht van vriendschap is één van de meest waardevolle dingen in het leven. Zo zet Buddies [HandicapNL] zich in om eenzaamheid onder jongeren met een fysieke of licht verstandelijke beperking tegen te gaan.

Contactgegevens

Website: HandicapNL
Telefoon: 030 23 63 777 (algemeen)
Contactpersoon: Claudia van der Smaal – van den Heijkant (06 83 03 94 16)

Contactformulier

Enthousiast geworden over Buddies [HandicapNL] en meteen contact opnemen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met Buddies [HandicapNL]

  • Hidden