Buurtgezinnen

Over Buurtgezinnen

Herken je dat? Soms lijkt alles tegen te zitten. Problemen stapelen zich op in je gezin en worden steeds zwaarder. Er hoeft dan maar iets te gebeuren of de emmer loopt over. Dan lukt het niet meer om op ieder moment voldoende tijd en aandacht aan de kinderen te besteden. Of aan jezelf.

Kun je wel wat hulp gebruiken? Misschien kan Buurtgezinnen een handje helpen. Door voor jou en je gezin een gezin in de buurt te vinden dat je kan ondersteunen. Buurtgezinnen is er voor alle gezinnen, die om wat voor reden dan ook, behoefte hebben aan wat ondersteuning bij de opvoeding.
Dit kan bijvoorbeeld zijn dat je kinderen een rustige huiswerkplek wordt geboden, dat ze af en toe een weekend uit logeren gaan, dat een ander gezin meedenkt over de schoolkeuze of je wegwijs maakt bij instanties. Over de invulling van die steun maak je samen met het steungezin afspraken.

Benieuwd wat we al voor andere gezinnen hebben kunnen betekenen? Lees dan eens wat voorbeelden hieronder. Zo krijg je een goed beeld in welke situaties Buurtgezinnen al is ingezet. Voor sommige gezinnen is Buurtgezinnen niet geschikt, omdat er bijvoorbeeld een zwaardere vorm van hulp nodig is. Als je je aanmeldt als vraaggezin wordt dit uiteraard met je besproken.

Contactgegevens

Website: www.buurtgezinnen.nl
Telefoon: 06-40655576 (Esther Groenheide)

Contactformulier

In contact komen met Buurtgezinnen? Vul het onderstaande formulier in:

Ik neem contact op met Buurtgezinnen

  • Hidden