Ontdek je kansen op de Participatiemarkt

Meedoen in de samenleving
Samenleven is samen doen, samen wonen en samen ontspannen. Meedoen in de samenleving kan een opstap zijn naar (vrijwilligers)werk. Dit kan op allerlei manieren. In je buurt, in een vereniging of bij een organisatie. Meedoen biedt veel voordelen. Voor jezelf en voor de samenleving. Denk eens aan andere mensen leren kennen, nieuwe ideeën kunnen ontwikkelen en nieuwe energie krijgen.

Editie 2022

Participatiemarkt editie 2022 was op woensdag 6 april. Het was een geweldige dag met een prachtige opkomst van 1.000 bezoekers. Een sfeerimpressie van de foto’s en een filmpje zijn terug te bekijken. De Participatiemarkt blijft digitaal het hele jaar ‘open’. Bekijk dan het aanbod op deze website.

Wat kun je vinden op de Participatiemarkt?

Er is in de regio Zuid-Kennemerland veel aanbod van activiteiten. Dit laten we zien op deze website. Zowel aan de inwoners van deze regio als aan elkaar als organisaties.

Op de online Participatiemarkt vind je informatie over verschillende organisaties:

Heb je vragen aan of wil je meer weten over een van de organisaties die meedoen? Je vindt bij elke organisatie een contactpersoon en een online formulier. Op deze manier worden je vragen door de organisatie beantwoord.

Initiatief

De Participatiemarkt is een initiatief van Spaarne Werkt, de Bibliotheek Zuid-Kennemerland, gemeente Zandvoortgemeente Haarlemgemeente Heemstede en gemeente Bloemendaal.

Terugblik

In 2020, het 5-jarig bestaan, hebben we het anders moeten aanpakken door het Coronavirus en maakte dat de 2020-editie niet op 8 april 2020 fysiek kon plaatsvinden. Daarom is er gekozen om deze website aan te passen en meer digitaal te communiceren, bekijk hier het totale aanbod van organisaties. Dat biedt als voordeel dat de Participatiemarkt het hele jaar digitaal kan doorlopen. In 2021 heeft de markt wederom niet fysiek kunnen plaatsvinden. Ook in dat jaar heeft de organisatie niet stilgezeten. Er zijn een hele reeks podcast interviews uitgezonden. Organisaties aan het woord over hun mooie werk en hoe zij door konden gaan in deze roerige tijden.

Door onze deelname aan de Participatiemarkt hebben wij meer overzicht gekregen in de veelheid aan maatschappelijke en sociale initiatieven die er zijn in deze regio. Welke wensen liggen er vanuit deze initiatieven, en hoe kunnen wij, met Haerlems Bodem, bijdragen aan deze wensen. We hebben tijdens de markt contact gelegd met diverse partijen en mensen en hebben iemand tijdelijk bij ons aan het werk gehad! Door onze deelname versterken wij onze sociale missie.

Dennis Cup

Haerlems Bodem

Door de Participatiemarkt heb ik een vrijwilliger gevonden die nu 2 jaar als kok voor de stamtafel kookt.

Wilma Warmerdam

Haarlem Effect

Aanmelding nieuwsbrief